FIGURE STYLING

Figure styling 

Weet jij al wat jouw body shape is?
Hoewel niemand precies hetzelfde lichaam heeft, zijn er wel een paar basis kenmerken die ervoor zorgen dat je ongeveer kan benoemen wat voor een soort lichaam je hebt. Deze kenmerken hebben ook niet zo veel met vet te maken, ze zijn namelijk gebaseerd op jouw botstructuur. Vaak zul je niet in maar één categorie vallen, dus limiteer jezelf niet tot één figuur! De sleutel is om te weten welke lichaamsdelen in welke categorie passen en hoe je deze kan gebruiken. Neem het voor wat het moet zijn: een grove gids en een startpunt voor jouw styling avontuur!

  
Waarom is het weten van jouw figuur zo belangrijk? 
Iedereen houdt van gebalanceerde objecten en beelden. Het brengt rust en is lekker voor je oog. Door een balans in je lichaam te creëren zullen je outfits ook visueel beter tot hun recht komen. Of je nou een peer of een appel bent; balance is key! 

Door jouw eigen figuur te kennen weet je wat goed voor jou werkt. Zo weet je bijvoorbeeld of je een broek met een hoge taille of juist met een lagere taille moet pakken om jouw beste delen te benadrukken. Dit is dus een geweldige manier op mode te gebruiken. Door de juiste pasvormen kan je de mooiste delen van je lichaam benadrukken, waarbij je ook andere gewenste delen kan maskeren. 

Door bewust naar de juiste kleuren en pasvormen te kijken zorgt je ervoor dat je niet roekeloos items gaat kopen in de hoop dat er een pareltje tussen zit, om vervolgens teleurgesteld uit te komen. Je gaat de kledingstukken passen, bestuderen en wanneer ze de perfecte fit zijn; er van houden. Het is dus de beste manier om tijd, geld en overconsumptie te besparen! 


Zo bepaal je jouw body shape

De meest betrouwbare manier om jouw body shape te bepalen is om deze te meten. Het gaat hierbij niet per se om de centimeters, maar juist om de verhoudingen van jouw lichaam. Zo heb je ook altijd je maten klaar voor mogelijke aankopen die je online doet, dus pak de meetlint en meten maar! 

Hou je armen goed bij je zij. Het meetlint moet goed tegen het lichaam aan zitten, maar zorg ervoor dat je hem niet te strak trekt. Alleen zo krijg je de juiste maten. 

Zo meet je de volgende gedeeltes van je lichaam:
De body shapes
Hieronder zie je de vier verschillende body shapes. Scroll naar beneden om te zien welke figuur overeenkomt met jouw lichaam.
Welke body shape denk je dat het beste bij jou past?

 

Peer (of ook wel triangle):
Omgekeerde driehoek body type

Welk kledingstuk er geweldig uitziet bij peervormige lichaamstypen: fit-and-flare jurken. 
Waarom: deze jurk benadrukt je taille en heeft een aangesloten bovenkant ("fit") tot de taille, waarna deze overgaat in een rok die uitloopt ("flare").

Kelly Jurk
Eymi Poplin Jurk
Gaby Maxi Jurk


Omgekeerde driehoek:
Atletic shape
Omgekeerde driehoek bodytype

Welke kledingstukken er geweldig uitzien bij omgekeerde driehoek lichaamstypen: aansluitende jasjes en tops die een aangesloten taille en een uitlopende onderkant hebben.
Waarom: de mooie taille en flare die over je heupen vallen, creëren rondingen aan de onderkant van het lichaam en daardoor worden je brede schouders in balans gebracht.

Nora Blouse -  Groen Streep
Mimi Blouse - Panter Bruin
Kelly Rose Blazer - Licht Zand
Alaula Blazer - Zwart

 

Appel:
Apple figure shape
Apple body type

Welke kledingstukken er geweldig uitzien bij omgekeerde driehoek lichaamstypen: broeken met prints die de slanke benen benadrukken, tops met V-hals en A-lijn rokken en jurken.
Waarom: je benen zijn een stuk slanker dan je bovenlichaam, dus deze kunnen best wat meer aandacht gebruiken om het geheel in balans te brengen.

Gisa Gebreide Rok - Light Grey Melange
Skopje Midi Rok - Rose Violet
Mae Sunset Korte Broek - Oranje
Freddy Pants - Freddy Sky Blue
Nelina Ima Raglan Sweater - Violet


Hourglass (zandloper):
Hourglass body shape
Zandloper body type

Welk kledingstukken er geweldig uitzien bij omgekeerde driehoek lichaamstypen: items die een mooie taille creëren zoals: wikkeljurken-en tops.
Waarom: deze items benadrukken je taille dus heel mooi.

Amber Mix Lines Jurk - Donker Bruin