s

BLOG

Het gevreesde gesprek: what to wear?

De telefoon rinkelt. Ik neem op. De woorden die in de 30 seconden daarna worden gewisseld gaan als een blur aan mij voorbij. Angst en enthousiasme zorgen voor een onrust die ik alleen kan bedwingen door mij naar de kast te haasten. ‘What to wear?’ hoor ik mijzelf hardop mompelen. We kennen het allemaal; een sollicitatiegesprek. Het gevreesde gesprek waar je zelf om hebt gevraagd, maar dat je eigenlijk liever niet voert. Waar ik mij zou moeten voorbereiden op het gesprek kan ik alleen maar denken aan mijn outfit. Wat moet ik aan? Ik solliciteer naar een functie in het ziekenhuis. Bedrijfskleding is een vereiste en dus zal nooit iemand echt veel waarde hechten aan mijn smaak. Maar des te belangrijker voelt de outfit voor het gesprek. Dit is het moment om karakter te tonen, statements te maken of simpelweg aan te sluiten bij de massa.

Mijn eigen stijl is casual chic dus echt veel problemen verwacht ik niet. Vol goede moed ga ik door de kast. Nadat alles er meerdere keren uit is gehaald, is gepast en binnenstebuiten op bed ligt, zakt de moed mij in de mooie zwarte suede pumps die ik op dat moment draag. Verstrooid zit ik op bed. Ik moet hulp en snel ook. Vriendlief wordt opgetrommeld en de tweede ronde kan beginnen. Ik leg hem uit dat ik neig naar ‘netjes’, maar wat is netjes? Een zwarte pantalon met witte blouse? Nee, te horeca. Een mooi jurkje? Nee, te feestelijk. Een mooie leren broek met satijnen top? Nee, dat wekt misschien de verkeerde indruk. Ik besluit voor comfortabel te gaan. Ik verdwijn in een heerlijke oversized trui. Een luide ‘Nee’ is al snel hoorbaar vanaf de andere kant van de kamer. ‘Doe aan waar je je prettig in voelt’ is zijn wijze advies. Mooie jurkjes, jasjes en hakken komen tevoorschijn. ‘Vergeet niet met wie je het gesprek voert’, is de pijnlijke aanvulling. Hij heeft gelijk. Dan maar in een spijkerbroek? Dat toch zeker niet? Die draag ik normaal ook nooit.

En dan ineens is ze daar. Helemaal achterin de kast vind ik het pareltje. Vast van haar hanger gegleden, de deugniet, de trouwe vriendin. Zij die sinds 1920 menig date, avondje uit, etentje én sollicitatiegesprek heeft gered; de ’LBD’ oftewel Little Black Dress. Hallelujah! Voorzichtig trek ik haar aan, anstig voor witte deostrepen die dit gelukszalige moment zouden kunnen verpesten. Oei, beetje kort en mijn spiegelbeeld toont in zijaanzicht een buikje. Met wat plukken komt ze tot net boven de knie. Ter plekke besluit ik om op de ochtend van de sollicatie pas na het gesprek te ontbijten. Adrenaline houdt mij ongetwijfeld op de been. Tevreden buig ik mij over de bak met panty’s. Hoewel ik een haat-liefdeverhouding met deze dingen heb, kan ik er nu niet omheen, liefde zal het moeten zijn de volgende dag. Nadat ik jaren geleden de huidskleurige panty de deur uit heb gedaan, is zwart nu wat rest. Ik staar naar een zwarte brij en vis er wat panty’s uit. Enkele minuten later sta ik tevreden voor de spiegel. Mooie muiltjes eronder en klaar.

De volgende dag stap ik enthousiast op de fiets, gewapend met een reserve panty in mijn tas. Bij elk stoplicht controleer ik zorgvuldig mijn benen, pfioew, nog geen ladder. Huiverig manoevreer ik mijn fiets in de fietsenstalling. Helaas zonder succes, vol afschuw moet ik aanzien hoe de ladder op mijn bovenbeen een weg vindt naar beneden. Ik vlucht de wc in en verwissel de panty. Enkele minuten later stap ik stralend de kamer binnen. Drie paar ogen gaan van boven naar beneden, glimlachen en ik stel me voor...

OFFICE HAIRDO INSPIRATION

Een drukke werkweek, genoeg andere activiteiten zoals vrienden, familie en sport, vereist enige (miraculeuze) planning. En let’s be honest de meeste ochtenden, krijgt de snooze-knop voorrang op een paar minuten extra haarverzorging. Resultaat is wat extra minuten slaap, om vervolgens geschrokken in de spiegel te kijken. Te weinig tijd om je haar nog goed te doen? Met deze snelle en eenvoudig kapsels, zie je er goed uitgerust uit en totally put together!

 

# HALF UP BRAIDED BUN

Draai de helft van je haar in een knot op de achterkant van je hoofd. Je kan het vast zetten met speltjes of met een elastiek.
De variant op een simpel knotje is een vlecht die je als een knot hebt gedraaid.

 

# QUICK, CLASSY CHIGNON

De maandagen zijn over het algemeen niet de meest fijne dagen, dus om zo min mogelijk tijd te besteden aan je haar (en hierbij je snooze-time uit te breiden) kies dan voor deze stijl!
Je zet een lange haarelastiek in als een soort kroon. Dan rol de lengte van je haar op en draai je het in de ‘hoofdband’ (haarelastiek). Stop al je haar in de hoofdband (elastiek), trek wat plukjes haar los voor een meer casual look en KLAAR!  


# CLASSIC, MESSY LOW BUN

De klassieke lage knotje is ideaal voor een dag naar kantoor. Je kan hem strak laag dragen voor een wat sjiekere look, maar wat rommeliger voor een meer casual en nonchalante look.

 

# HALF CROWN BRAID

Deze stijl is perfect geschikt voor op het werk. Je haar hangt los, maar niet in je gezicht.
Easy does it: je maakt aan de zijkant van je haar twee lange vlechten, trekt de vlechten horizontaal over je haar naar de andere kant en verbindt deze aan elkaar met speltjes.
Voor een leuk alternatief kan je in plaats van het gebruiken van klipjes ook beide kanten met elkaar verbinden door er een knoop in te leggen (zie foto2). Maar wees voorzichtig!;)

# HAIR BOW BUN

Deze stijl vereist discipline, is voor vrouwen die zo naar het werk kunnen én de “oh bow she didn’t!” aan kunnen.
Verzamel al je haar op de top van je hoofd en maak een paardenstaart met een elastiek. Haal al je haar door de elastiek, maar bij de laatste doorhaling, trek je niet al je haar er helemaal doorheen. In plaats daarvan maak je een lus. Draai je ‘staart’ zodat de uiteinde in de richting van je voorhoofd wijzen. Verdeel vervolgens de lus in twee helften. Trek als laatste, je overgebleven pluk haar (die in de richting van je voorhoofd wijst), over het midden van de twee lussen heen en zet deze vast in je elastiek. Zodat het achter de elastiek blijft zitten. Trek de lussen zachtjes strakker alsof je een paardenstaart strakker trekt en voilà!

What To Wear This Christmas?

De feestmaand december, I love it! Dat het vroeg donker wordt is ineens niet meer zo eng, foute kerstliedjes op de radio zijn onmisbaar en de vreselijke kerstboom met knipperende gekleurde lichtjes bij de overbuurvrouw is ineens enig! De kerstdagen kunnen mij niet vroeg genoeg beginnen. Alhoewel ik gek ben op kerstmis vind ik de perfecte kerstoutfit altijd erg lastig. De dagen voor kerst weet ik inmiddels moeiteloos de snelste weg naar de dames afdeling van de  Bijenkorf te vinden en typt mijn laptop bijna vanzelf mijn favoriete online shops in. Zo heb ik voor kerst meerdere outfits klaar liggen, pas op de dag zelf kies ik welke look het beste past bij mijn hoofd (lees: stand van de ogen en lengte van de wimpers na mascara) en bui (lees: feestelijk of een beetje recalcitrant). Dit verschilt nogal eens en kan de keuze van de uiteindelijke outfit beïnvloeden.

Er is één outfit die altijd goed is, maar helaas minder geschikt voor een kerstdiner bij de schoonfamilie: de foute kersttrui. Met de kerstdagen draag ik het liefst mijn foute kersttrui en lig ik de hele middag op de bank, om Home Alone 1, 2 en The Grinch te kijken. Met gevulde kerstkransjes binnen handbereik natuurlijk. Maar zo rond drie uur word ik onrustig. Het is mij inmiddels duidelijk dat kerstmis geen tijd is om een subtiele outfit te dragen. Kijk naar de kerstman. De kerstdagen zijn het perfecte excuus om een geweldige jurk te dragen, zelfs als je thuis blijft. Wat je kersttradities ook zijn, het is altijd leuk om een outfit te dragen waar je je extra feestelijk in voelt. Here's what to wear this christmas!

De Little Red Dress
Tijdens de feestdagen doet de Little Black Dress het altijd goed, maar ga dit jaar eens voor de rode variant: de Little Red Dress. Er is geen beter excuus dan kerst om een rode jurk te dragen. De feestelijk kleur voorziet je direct van wat meer glamour!

          

De A-lijn Rok
Geen geschikte jurk kunnen vinden? Combineer dan een midi A-lijn rok met een mooie blouse of top. De super flatterende vorm en ingetogen lengte maken deze outfit tot een beeldige feestoutfit.

          

De Jumpsuit
Het is dan wel geen jurk, maar is met de juiste hakken net zo chic: de jumpsuit. In onze online store vind je een zwart nauwsluitend exemplaar met doorschijnende mouwen en hals voor extra een classy feel.

           

Het Statement Pak
Een van de grootste trends van deze feestdagen is de luxe tux. Maak een statement met een stoer tweedelig pak. Op zoek naar een goedkopere variant? Koop dan een nauwsluitende pantalon en bijpassende blazer.

          

Alvast hele fijne feestdagen en een goed 2016!

Office Proof? De leren broek

                                                  

“Een leren broek aan naar werk..hmm..of dat kan?” Dit was de vraag die ik zojuist aan mijn vriend had gesteld en niet zonder reden. Die middag had ik een gesprek met een goede vriendin. Haar baas had haar met een ogenschijnlijk simpele vraag aan het twijfelen gebracht over haar outfit van die dag: “Goh, vind jij een leren broek geschikt om op kantoor te dragen?” BAM! Zo, de eerste klap was uitgedeeld. Gelukkig weer snel op haar voeten antwoordde mijn vriendin “Uhm.. ja, dat vind ik wel.” Maar het kwam er iets minder zelfverzekerd uit als ze had gehoopt. Ik had de outfit niet gezien, maar mijn vriendin is qua broekmaat een Kate Hudson en geen Kim Kardashian. Daarnaast had zij mij verteld dat ze de leren broek met een losvallende witte blouse had gecombineerd. Niks mis mee dus. Hoe komt het dan dat haar baas twijfels had bij de outfit waar Vogue en andere gerespecteerde fashion magazines de woorden ‘empowerment and a sleek sophisticated vibe’ gebruiken om de kracht van een leren broek te omschrijven?

Ik zal eerlijk zijn, het heeft een tijdje geduurd voordat ik de aantrekkingskracht van de leren broek volledig begreep. Lange tijd heb ik dit geassocieerd met cowboys, foute motorrijders en misschien nog wel foutere rock stars. Maar sinds vele beroemdheden en niet beroemdheden hebben laten zien dat een leren broek ook chic kan worden gedragen (denk: skinny model dat mooi aansluit op de vorm van het lichaam, met een zijden top), ben ik om. Radicaal om, 360 graden om. Ik ben van mening dat iedere vrouw een zwart exemplaar in haar kast moet hebben, of tenminste een faux leather legging. Simpelweg alles ziet er goed uit in combinatie met een zwart leren broek. Van office shirts, (boyfriend) blazers en een blouse tot oversized truien, sweatshirts en t-shirts.

Verwachtingsvol keek ik mijn vriend aan: “Dus, een leren broek aan naar werk. Wat vind je? Kan dit?” Hij kijkt bedenkelijk. “Hmm.. ik vind het wel kunnen, maar leer is leer en mannen vinden dit vaak wel.. ja hoe zeg ik dat.. sexy. Dus dan moeten er niet al te hoge hakken onder.” Ik keek hem aan en wilde reageren, maar hij ging door.“ Alhoewel, voor een feestje of borrel staat dit natuurlijk wel weer heel stoer. Ja, jemig, je kan heel veel kanten op met zo’n broek. Interessant.” Zie hier de kracht en tevens de gevaren van de leren broek te pakken. Frankly anything that looks good, pairs with them. Maar wanneer het aankomt op de leren broek is het goed om te weten wat niet te doen. Je wilt immers niet de verkeerde indruk wekken…tenminste, niet op werk. Het antwoord is simpel: probeer te vermijden dat je de broek nog sexier maakt dan dat hij al is. Waarom zou je? De broek alleen is al sexy genoeg, dus het nuanceren van de inherente sexiness van de broek is waarschijnlijk een goed idee. Lees: geen stripper-achtige hoge hakken! De verkeerde indruk wekken op werk is een no-go.

Waarom UNC?

Zeuren. Er wordt gezegd dat wij vrouwen dat goed kunnen. Dit wordt natuurlijk vooral beweerd door zij die áltijd op platte schoenen kunnen lopen, de mogelijkheid hebben om staand te plassen en niet één keer in de maand “de rode vlag uit hangen” of “hun oma op bezoek hebben”. Nu kan ik zelf een goed potje zeuren, maar de vriendin die tegenover mij zat is niet het zeurende type. Zij is zo’n tof wijf dat bier drinkt op feestjes, niet alleen hard lacht om seksistische grappen, maar er nog een schepje bovenop gooit. Daarnaast hoor je haar nooit klagen over de muziek die te hard staat, dat er weer voetbal op tv is of andere onbenullige zaken. Normaal dan. Deze avond was een uitzondering. Zij had iets gevonden om over te zeuren. Het onderwerp van haar klaagzang betrof wat ze “In hemelsnaam iedere dag naar haar werk aan moest trekken”. In haar contract was opgenomen dat een spijkerbroek en casual kleding niet toegestaan zijn en haar kennende wist ik zeker dat ik geen mantelpakjes in haar kledingkast zou vinden. Vriendin was op dreef en ging door “Je wilt niet iedere week in dezelfde broek rondlopen en na drie meetings heeft je manager je blauwe blazer ook wel gezien. Maar weet je, ik heb ook gewoon geen tijd om uitgebreid te shoppen of uit te zoeken welk exclusief, moeilijk merk ik nu weer moet dragen. Shoppen moet dan op een zaterdag, want dan ben ik vrij. Nou dat doe ik mooi niet…dan loopt iedereen in de stad.”

Zie hier het probleem waar veel werkende vrouwen tegenaan lopen. Een drukke werkweek en niet de energie of zin om in het weekend de stad door te sjokken op zoek naar een mooie office appropriate outfit. Wanneer je dan toch de energie en moed bij elkaar hebt geraapt, begint de ware beproeving: een hindernisbaan bestaande uit toeristen, zaterdagshoppers, moeders met hun kroost en andere vrouwen die het leuk vinden om in de file voor de pashokjes van de Zara te staan. Je zoektocht naar de geschikte outfit betekent vaak dat je je een weg moet banen tussen de kleding die waarschijnlijk op het strand van Ibiza kan rekenen op jaloerse blikken, maar voor een bezoek aan een nieuwe klant kan diezelfde outfit jammer genoeg alleen rekenen op opgetrokken wenkbrauwen en een “goh, wat een aparte outfit”. En hoewel je alle aandacht van je mannelijke collega’s zult hebben tijdens vergaderingen, is het ook fijn als ze luisteren naar wat je te zeggen hebt in plaats van te staren naar je crop top of fringe shirt.

Met deze struggle werd Unconventional Wardrobe geboren (UNC). UNC selecteert een combinatie van Scandinavische en Nederlandse merken met als doel om op het werk op de juiste manier op te vallen: elegant, maar gedurfd. Een outfit die kan rekenen op zowel goedkeuring van je vrouwelijke als mannelijke collega’s. UNC gaat online, maar biedt ook shopping days & nights aan in verschillende steden. Op een unieke locatie kan je in alle rust shoppen én een drankje drinken met vriendinnen. Niks geen slopende zaterdagmiddagen in de drukste winkelstraten van Nederland, maar een uitgebreide selectie items van gevestigde en upcoming merken. Zeur niet, hier kan je moeiteloos een mooie outfit scoren!